MAKTAB O‘QUVCHILARINI TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA XALQ HAYOTI VA MILLIY AN’ANALARNI IFODALASH METODIKASI - Usmonova Ruxshona Feruz qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Maqolada maktab o‘quvchilarini tasviriy san’at darslarida xalq hayoti va milliy an’analarni vizual tarzda ifodalashning metodik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot o‘quvchilarning badiiy tafakkurini rivojlantirish, rang va shakl uyg‘unligini shakllantirish, ijodiy faollikni rag‘batlantirish va milliy madaniyatni tasviriy ifodalashning samarali pedagogik usullarini ko‘rib chiqishga qaratilgan. Maqola darslarni rejalashtirish, individual va guruh ishlari orqali o‘quvchilarning estetik va badiiy qobiliyatini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni beradi.