O‘ZBEKISTON TARIXIDA SHAHAR VA MADANIYAT RIVOJLANISHI - Soyibjonova Gulnoza Shuhratbek qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola O‘zbekiston hududidagi shaharlar tarixi va ularning madaniy rivojlanishini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada qadimiy va o‘rta asr shaharlarining shakllanishi, ularning siyosiy, iqtisodiy va madaniy ahamiyati, madaniy markazlar va ilm-fan rivoji tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada shaharlarning xalq hayoti, san’at, arxitektura va madaniy merosdagi roli yoritilgan.