Rangtasvir darslari orqali talabalarning ijodiy va vizual tafakkurini rivojlantirish” - Sohibova Zuhroxon Akmal qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ijodiy ta’lim jarayonida rangtasvir vositalari orqali talabalarning ijodiy va vizual tafakkurini rivojlantirish metodlari tahlil qilingan. Rangtasvir darslari talabalarga texnik ko‘nikmalarni egallash imkonini beradi, shuningdek, estetik did, vizual fikrlash va muammolarni hal qilish qobiliyatini oshiradi. Maqolada pedagogik yondashuvlar, interaktiv metodlar va kompozitsiya ishlari orqali talabalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish yo‘llari keltirilgan.