Tasviriy san’at darslarida milliy madaniyat va badiiy tafakkurini rivojlantirish metodikasi - Nasulloyeva Sarvinoz Komiljon qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida milliy madaniyatni va badiiy tafakkurini rivojlantirish metodikasi tahlil qilinadi. Tadqiqot o‘quvchilarda milliy qadriyatlarni anglash, estetik didni oshirish va ijodiy tafakkurini shakllantirishga qaratilgan. Shuningdek, mashg‘ulotlarda an’anaviy san’at shakllarini zamonaviy pedagogik metodlar bilan uyg‘unlashtirishning samarali usullari keltiriladi. Maqola pedagoglar va san’at o‘qituvchilari uchun amaliy tavsiyalar beradi va darslarning mazmuniy samaradorligini oshirishga yordam beradi.