TALABALARNING KOMPOZITSION FIKRLASHINI INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR ORQALI RIVOJLANTIRISH - Jalolov Shavkat Choriyevich (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Maqolada talabalarning san’at ta’limi jarayonida kompozitsion fikrlashini shakllantirishda innovatsion texnologiyalarning roli tahlil qilinadi. Flipped classroom, loyiha asosidagi ta’lim, interaktiv platformalar va raqamli dizayn vositalari orqali talabalar ijodiy salohiyatini oshirish, badiiy kompetensiyalarini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda zamonaviy pedagogik yondashuvlar va Shovdirov S.A. tadqiqotlari asosida innovatsion texnologiyalarni samarali qo‘llashning ilmiy asoslari keltiriladi.