MARKAZIY OSIYODA GEOGRAFIK BILIMLARNING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHI - Jaksimuratov Azamat Bekmurat uli (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Ushbu maqola Markaziy Osiyoda geografik bilimlarning shakllanishi va rivojlanish tarixini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada qadimiy davrdan boshlab, hududdagi shaharlar, savdo yo‘llari va ilmiy markazlar orqali geografik tafakkur qanday rivojlanganligi tahlil qilinadi. Shuningdek, arab, fors va Markaziy Osiyo olimlarining ilmiy ishlari, xususan Al-Beruniy va boshqa olimlarning hududiy va global geografiyaga qo‘shgan hissasi yoritilgan