YARIMO‘TKAZGICH TEXNOLOGIYASI VA UNING ELEKTRONIKA SOHASIDAGI O‘RNI - HUSANOVA NARGIZA (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada yarimo‘tkazgich materiallarning fizik xususiyatlari, ularning elektronika sohasidagi o‘rni va ahamiyati, shuningdek, zamonaviy texnologik rivojlanishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Yarimo‘tkazgichlarning elektr o‘tkazuvchanligi, band oralig‘i, dopantlar orqali boshqarilishi hamda diod, tranzistor, integral mikrosxema va mikroprotsessor kabi qurilmalarda qo‘llanilishi keng yoritiladi. Shuningdek, mikroelektronika, nanoelektronika, quyosh batareyalari va sun’iy intellekt qurilmalarida yarimo‘tkazgich texnologiyasining zamonaviy istiqbollari haqida ham fikr yuritiladi.