UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA O‘QUVCHILARDA KOMPOZITSION FIKRLASH VA BADIIY TASVIRIY KO‘NIKMALARNI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - G‘aybullayeva Mehribon G‘olibovna (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida o‘quvchilarda kompozitsion fikrlash va badiiy tasviriy ko‘nikmalarni shakllantirishning pedagogik asoslari tahlil qilingan. Kompozitsion fikrlash o‘quvchining badiiy tafakkurini rivojlantiradi, tasviriy ifoda vositalarini samarali ishlatish qobiliyatini oshiradi. Maqolada Shovdirov S. A. va boshqa olimlarning ilmiy ishlari asosida rang, shakl, muvozanat, ritm va badiiy obrazni yaratish orqali o‘quvchining ijodiy faoliyati va estetik didini shakllantirish usullari bayon qilingan. Shu bilan birga, interfaol metodlar va innovatsion yondashuvlar orqali kompozitsion ko‘nikmalarni rivojlantirishning samarali yo‘llari ko‘rsatib berilgan.