O‘quvchilarda grafik savodxonlikni rivojlantirishning pedagogik asoslari - Eshmurodov Axmadjon Nurmuradovich (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
ANOTATSIYA: Mazkur maqolada o‘quvchilarda grafik savodxonlikni rivojlantirishning pedagogik asoslari, uni shakllantirishda ta’lim mazmuni, metodlari va texnologiyalarining o‘rni tahlil etilgan. Grafik savodxonlik o‘quvchilarning fazoviy tafakkuri, tasavvuri va chizmachilik ko‘nikmalarini rivojlantirishda muhim o‘rin tutadi. Tadqiqotda o‘quvchilarda grafik madaniyatni shakllantirishning bosqichlari, pedagogik shart-sharoitlari hamda o‘qituvchining o‘rni ochib berilgan. Maqola natijalari chizmachilik fanida grafik savodxonlikni rivojlantirish orqali o‘quvchilarning ijodiy faolligini, mustaqil fikrlashini va kasbiy yo‘nalishdagi tayyorgarligini oshirish mumkinligini ko‘rsatadi.