Chizmachilik fanini o‘qitishda muammoli ta’lim texnologiyalarining o‘rni - Eshmurodov Axmadjon Nurmuradovich (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
ANOTATSIYA: Mazkur maqolada chizmachilik fanini o‘qitishda muammoli ta’lim texnologiyalarining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda muammoli ta’limning o‘quvchilarda mustaqil fikrlashni, mantiqiy va fazoviy tafakkurni rivojlantirishdagi roli tahlil etilgan. Shuningdek, muammoli vaziyatlarni yaratish, o‘quvchilarni izlanishga yo‘naltirish, o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi interfaol muloqotni kuchaytirish bo‘yicha metodik tavsiyalar berilgan. Maqola natijalari chizmachilik darslarida muammoli ta’lim texnologiyalarini qo‘llash ta’lim sifatini oshirish, o‘quvchilarning ijodiy faolligini va kasbiy tayyorgarligini rivojlantirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.