FAZODA TO‘G‘RI CHIZIQ VA TEKISLIKNING O‘ZARO JOYLASHUVI - Boboqulova Durdona Sanjar qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada fazoda to‘g‘ri chiziq va tekislikning o‘zaro joylashuv holatlari tahlil qilinadi. Geometrik modellashtirishda muhim o‘rin tutadigan bu munosabatlar fazoviy masalalarni yechishda, muhandislik, arxitektura, fizika va kompyuter grafikasi sohalarida keng qo‘llaniladi. Maqolada to‘g‘ri chiziq va tekislikning kesishishi, parallel holati va yotish shartlari vektorlar orqali ifodalanadi hamda amaliy misollar orqali mustahkamlanadi.