“Maktab va oliy ta’lim tizimida tasviriy san’at fanlari orqali talabalarning ijodiy salohiyatini rivojlantirish” - Aslonova Shaxnoza Islom qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab va oliy ta’lim tizimida tasviriy san’at fanlarining uzviy bog‘liqligi va uning o‘quvchilarning ijodiy rivojlanishidagi roli muhokama qilinadi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, maktab bosqichida shakllantirilgan asosiy san’at ko‘nikmalari oliy ta’limda chuqurlashtiriladi, talabalarga murakkab loyihalar, mustaqil ijodiy ishlar va professional san’at ko‘nikmalarini rivojlantirish imkonini beradi.