XORIJIY TILNI MAKTABGACHA YOSHDA O‘RGATISH JARAYONIDA KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI - Choriyeva Xurmo (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda xorijiy tilni o‘rgatish jarayonida kommunikativ kompetensiyani rivojlantirish texnologiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda interaktiv va kommunikativ metodlar, o‘yin texnologiyalari, rolli va situatsion mashqlar, multimediya vositalari yordamida bolalarda nutqiy faollik, muloqot ko‘nikmalari va lingvistik kompetensiyalarni shakllantirishning pedagogik va psixologik asoslari yoritilgan. Maqola maktabgacha ta’lim pedagoglari uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.