O‘zbek Falsafasi Tarixida Ibrohim Mo‘minovning Metodologik Yondoshuvlarining O‘rni - Yadgarov Begzod (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada O‘zbek falsafasi tarixida Ibrohim Mo‘minovning metodologik yondoshuvlarining o‘rni tahlil qilinadi. Maqola Mo‘minovning falsafiy izlanishlarida qo‘llagan metodologik usullarni, ular orqali o‘zbek falsafasining rivojlanishiga qaratilgan hissasini ochib beradi. Ibrohim Mo‘minov o‘zining ilmiy merosida ilm-fan, ijtimoiy tahlil, falsafiy tafakkur va madaniyatga bo‘lgan yondoshuvlarini birlashtirib, yangi metodologik paradigmalar yaratdi. Maqolada Mo‘minovning ilmiy faoliyatidagi metodologik asoslar, uning falsafiy tafakkuriga ta'siri va o‘zbek ijtimoiy fikriga kiritgan yangiliklar haqida so‘z yuritiladi.