“Milliy o‘yinlar motivlari orqali bolalarda badiiy tafakkur va estetik didni shakllantirish” - Xidoyeva Mahliyo Bozor qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Maqolada milliy o‘yinlar motivlari tasviriy san’at darslarida bolalarda badiiy tafakkur va estetik didni shakllantirishdagi roli tahlil qilinadi. O‘yinlar bolalarning harakat, ritm, dramatik ifoda va rang sezgirligini rivojlantiradi, shuningdek, san’at asarlarini yaratishda ijodiy qarorlar qabul qilishga yordam beradi. Maqolada o‘yin motivlariga asoslangan mashg‘ulotlarni tashkil etishning metodik va pedagogik jihatlari yoritilgan.