Tasviriy san’at fanlarida interfaol metodlardan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari - Xasanova Sitora Shuhrat qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at fanlarini o‘qitishda interfaol metodlardan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari, ularning o‘quvchilar tafakkurini rivojlantirish, estetik didini shakllantirish hamda ijodiy faolligini oshirishdagi o‘rni yoritilgan. Maqolada interfaol o‘qitish metodlarining nazariy asoslari, ularni amaliyotga joriy etishning afzalliklari va natijalari tahlil etilgan. Shuningdek, san’at ta’limida “Aqliy hujum”, “Klaster”, “Debat”, “Sinkveyn”, “Insert” kabi metodlardan foydalanish samaradorligi misollar asosida ochib berilgan. Tadqiqot natijalarida interfaol metodlar o‘quvchilarni faol o‘quv jarayoniga jalb etish, ularning mustaqil fikrlashini va estetik idrokini rivojlantirishda muhim o‘rin tutishi asoslab berilgan.