Raqamli texnologiyalar asosida tasviriy san’atni o‘qitishning samaradorligi - Xasanova Sitora Shuhrat qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at fanini o‘qitishda raqamli texnologiyalardan foydalanishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Maqolada raqamli texnologiyalar yordamida o‘quvchilarning badiiy tafakkurini rivojlantirish, estetik idrokni shakllantirish hamda san’at darslarining interfaolligini oshirish yo‘llari tahlil qilingan. Raqamli vositalar, multimediyali taqdimotlar, grafik dasturlar va interaktiv platformalardan foydalanishning afzalliklari hamda o‘qituvchi kompetensiyasiga qo‘yiladigan yangi talablar ilmiy asosda ochib berilgan.