O‘quvchilarni multimediya vositalaridan foydalangan holda loyiha asosida ijodiy ishga jalb qilish - Usmonov Umid Farxodovich (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchilarni multimediya vositalaridan foydalangan holda loyiha asosida ijodiy faoliyatga jalb etishning samarali metodik asoslari yoritilgan. Tadqiqotda raqamli texnologiyalar, interfaol dasturlar va vizual vositalar orqali o‘quvchilarning tasviriy tafakkuri, estetik didi hamda ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llari tahlil qilinadi. Loyiha asosida o‘qitish o‘quvchilarda mustaqil izlanish, jamoada ishlash, g‘oyani badiiy shaklga keltirish va natijani tahlil qilish kompetensiyalarini shakllantiradi. Multimediya vositalaridan foydalanish esa dars jarayonini yanada jonlantirib, o‘quvchilarni amaliy ijodiy faoliyatga faol jalb etishga xizmat qiladi.