NATYURMORT JANRIDA TALABALARDA BADIIY TAFAKKUR VA ESTETIK DIDNI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Tolibova Umida Davlat qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
ANNOTATSIYA: Maqolada natyurmort janrida ijodiy tafakkur va kompozitsion yondashuvlarni rivojlantirish metodikasi tahlil qilinadi. Talabalarga predmetlar o‘rtasidagi nisbatlarni, rang uyg‘unligini va fazoviy joylashuvni o‘rgatish orqali badiiy tafakkurini shakllantirish usullari yoritiladi. Shuningdek, maqolada Shovdirov S.A.ning ilmiy ishlari va amaliy tavsiyalari asosida natyurmort kompozitsiyasini o‘qitishda samarali metodik yondashuvlar keltiriladi.