TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA KREATIV VA ESTETIK FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION USULLARI - Sayfiyeva Ozoda Madamin qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Anotatsiya: Maqolada tasviriy san’at ta’limida o‘quvchilarning kreativ va estetik fikrlashini rivojlantirishning innovatsion usullari tahlil qilinadi. Maqolada interaktiv darslar, loyiha asosidagi mashg‘ulotlar va raqamli ta’lim vositalari orqali o‘quvchilarning vizual tafakkuri, badiiy idroki va san’atga qiziqishi oshirishning samarali yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv, madaniyatlararo estetik tarbiya va kreativ ta’lim muhiti estetik fikrlashni rivojlantirishdagi ahamiyati ta’kidlanadi.