Milliy bezak elementlari asosida makon interyerini loyihalash va kreativ dizayn yondashuvlari - Raxmonova E’zoza Zoir qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bino ichki interyerini milliy bezak elementlari asosida loyihalashning metodik va pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Maqolada rang, shakl, tekstura va yorug‘lik orqali makon estetik va funksional jihatdan boyitish usullari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, o‘quvchilarda kreativ fikrlash, estetik idrok va amaliy dizayn ko‘nikmalarini shakllantirishning zamonaviy yondashuvlari ta’kidlanadi.