TALABALARNING KOMPOZITSION FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISHDA INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING ROLI - Jalolov Shavkat Choriyevich (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Maqolada san’at ta’limida talabalarning kompozitsion fikrlashini shakllantirishda innovatsion pedagogik texnologiyalarning samaradorligi tahlil qilinadi. Flipped classroom, loyiha asosidagi ta’lim, interaktiv raqamli platformalar va virtual dizayn vositalari yordamida talabalar ijodiy salohiyatini rivojlantirish va badiiy kompetensiyalarini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot Shovdirov S.A. va boshqa olimlarning ishlariga tayangan holda, innovatsion texnologiyalarni qo‘llashning metodik va pedagogik jihatlari tahlil qilinadi.