IKKINCHI TARTIBLI CHIZIQLARNING QUTB KOORDINATALARDAGI TENGLAMALARI - Boboqulova Durdona Sanjar qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ikkinchi tartibli chiziqlarning (ellips, giperbola va parabola) qutb koordinatalaridagi tenglamalari tahlil qilinadi. Mazkur chiziqlar epyurlarni chizishda, orbitalarni modellashda, fizik va muhandislik sohalarida keng qo‘llaniladi. Maqolada bu chiziqlarning qutb koordinatalarida ifodalanishi, ularning parametrik tenglamalari va grafik talqini nazariy va amaliy jihatdan yoritiladi.