“5–7-SINF O‘QUVCHILARIDA TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA LOYIHAVIY METOD ORQALI IJODIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH” - Axmedov Dilmurod Xolmamatovich (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 5–7-sinf o‘quvchilari misolida tasviriy san’at darslarida loyihaviy metodni qo‘llash orqali ijodiy fikrlash va ijodiy ko‘nikmalarni rivojlantirishning pedagogik va metodik jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, loyihaviy metod o‘quvchilarning mustaqil ish faoliyatini rag‘batlantiradi, muammolarni yechish va ijodiy qarorlar qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantiradi. Shu bilan birga, dars jarayoni interaktiv va qiziqarli bo‘lib, o‘quvchilarda ijodiy salohiyatni rivojlantirishga yordam beradi.