MANZARA JANRIDA RANGTASVIR O‘RGATISHNING INNOVATSION METODLARI (5–7-SINFLAR MISOLIDA) - Aslonov Furqat Botirovich (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada 5–7-sinflarda manzara janrida rangtasvir mashg‘ulotlarini tashkil etishning innovatsion metodlari tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim yondashuvlari asosida o‘quvchilarda ijodiy tafakkur, estetik did va badiiy idrokni rivojlantirishga xizmat qiluvchi pedagogik texnologiyalar, metodik usullar hamda o‘qituvchi faoliyatining samaradorlik omillari yoritilgan. Maqolada “teskari sinf”, raqamli vizualizatsiya, interfaol mashg‘ulotlar va amaliy loyihalash asosidagi metodlardan foydalanishning o‘quvchilarning rangtasvir ko‘nikmalarini shakllantirishdagi o‘rni ochib beriladi.