Tasviriy san’at darslarida kompozitsiya elementlarini amaliy mashg‘ulotlar orqali o‘rgatish - Abdurahmonova Dildora Nizomjon qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida kompozitsiya elementlarini o‘quvchilarga amaliy mashg‘ulotlar orqali samarali o‘rgatishning pedagogik usullari va metodik yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida vizual tasavvur, shakl, rang va chiziq kabi kompozitsiya elementlarini qo‘llash orqali ijodiy faoliyatni rivojlantirishga qaratilgan mashg‘ulotlar namunalari keltiriladi. Shuningdek, darslarda interaktiv va amaliy metodlardan foydalanishning o‘quvchilarning ijodiy fikrlash va san’atga qiziqishini oshirishdagi ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi.