DAVLAT VA XUSUSIY SEKTOR HAMKORLIGIDA KLASTERLARNI RIVOJLANTIRISH MODELI - Abdug'ayurova Xurshida Jamolddin qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Maqolada davlat va xususiy sektor hamkorligida klasterlarni rivojlantirishning iqtisodiy va institutsional mexanizmlari tahlil qilinadi. Klaster modeli ishlab chiqarish, ilm-fan, ta’lim, infratuzilma va moliyaviy xizmatlarni yagona tizimda birlashtirish orqali milliy iqtisodiyotning raqobatbardoshligini oshiradi. Davlatning strategik boshqaruvi va xususiy sektorning investitsion faolligi o‘zaro uyg‘unlashgan holda klasterlarning barqaror rivojlanishini ta’minlaydi. Maqolada O‘zbekiston sharoitida klasterlarni rivojlantirishda davlat-xususiy sheriklik (DXSh) tizimining afzalliklari, muammolari va takomillashtirish yo‘llari tahlil etilgan.