“ KLINIKAGA YO’L- ANATOMIYA ORQALI ” - Bekberganova Yulduz Maxmud qizi (KLINIK TADQIQOTLAR VA INNOVATSION TIBBIYOT, 2026)
Ushbu maqolada tibbiy ta'limning fundamental fanini - odam anatomiyasini o'rganishda bo'lajak shifokorlarda “ klinikaga yol anatomiya orqali “ ekanligini tushuntirishga sezilarli ta'sir ko'rsatadigan faktlar ko'rib chiqiladi. Ushbu tadqiqotning maqsadi Osiyo Xalqaro Universiteti (OXU) talabalariga “Odam anatomiyasi” fanini o‘qitishning motivatsion komponentini o‘rganishdan iborat edi. Tadqiqot natijalarini tahlil qilish asosida mualliflar yaxshi shakllantirilgan o'quv maqsadlari o'quvchilarga atrofdagi dunyoda o'z o'rnini tushunishga va bo'lajak shifokorlarga hayotiy misollar, tamoyillar va shaxsiy yo'nalishlarni singdirishga imkon beradi degan xulosaga keldi. Odam anatomiyasini o'rganishning asosiy elementlari ta'kidlangan, bunda o'qituvchining o'quv jarayonidagi roliga e'tibor beriladi. Ta'kidlanishicha, anatomiyaning samaradorligi organizmni boshqarishning yashirin qonuniyatlarini o'zlashtirishga yordam beradi.