ДНКни ажратиб олиш босқичлари ва усуллари - Shoyimova Sohibjamol Shavqi qizi; Latipova Gullola G‘ani qizi (KLINIK TADQIQOTLAR VA INNOVATSION TIBBIYOT, 2026)
Mazkur maqolada tibbiyot texnikumlarida o‘quvchilarning amaliy ko‘nikmalarini shakllantirish jarayonida qo‘llanilayotgan zamonaviy pedagogik texnologiyalar tahlil qilinadi. Kompetensiyaviy yondashuv, simulyatsion ta’lim, muammoli o‘qitish, raqamli platformalar hamda klinik amaliyot integratsiyasi masalalari yoritiladi. Tadqiqot natijalari amaliy mashg‘ulotlar samaradorligini oshirish, kasbiy tayyorgarlik sifatini yaxshilash va o‘quvchilarning mustaqil qaror qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi.