SEMENT ASOSLI PLOMBA ASHYOLARI,QO’LLASHGA KO’RSATMALAR VA TARKIBI XUSUSIYATI. - Odiljonova Nigoraxon Ikromjon qizi; Abdumannobova Mubina Avazbek qizi (KLINIK TADQIQOTLAR VA INNOVATSION TIBBIYOT, 2025)
Ushbu tezisda stomatologiyada qo‘llaniladigan sement asosli plomba materiallarining turlari, ularning kimyoviy tarkibi, fizik-mexanik xususiyatlari hamda klinik qo‘llanilish sohalari tahlil qilinadi. Zamonaviy tibbiyotda keng ishlatilayotgan sink-fosfat, polikarboksilat va shisha-ionomer sementlarining afzalliklari va kamchiliklari yoritiladi. Shuningdek, ularning to‘g‘ri tanlanishi va qo‘llanilishi bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan.