KLINIK DEPRESSIYA - Matchonova Guli Abdulla qizi (KLINIK TADQIQOTLAR VA INNOVATSION TIBBIYOT, 2025)
Klinik depressiya (major depressiv buzilish) — ruhiy salomatlikka oid eng keng tarqalgan va jiddiy kasalliklardan biri bo‘lib, shaxsning emotsional holati, kognitiv faoliyati hamda ijtimoiy moslashuviga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. So‘nggi yillarda ushbu kasallikning tarqalish ko‘rsatkichi global miqyosda ortib borayotganligi, uning etiologiyasi ko‘p omillilik xususiyatiga egaligi sababli, klinik depressiyani chuqur ilmiy tahlil qilish muhim ahamiyat kasb etadi.