ICHKI KO‘Z KASALLIKLARI VA ULARNI NASLDAN NASLGA O‘TISHNI OLDINI OLISH - Ro'zimova Maxliyo Umirbek qizi (KLINIK TADQIQOTLAR VA INNOVATSION TIBBIYOT, 2025)
Ushbu maqola irsiy ichki ko'z kasalliklarining etiologiyasi, patogenezi, irsiy o‘tish mexanizmlari va ularning oldini olishning zamonaviy strategiyalarini kompleks o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotning asosiy magsadi – irsiy retinopatiyalar, tug‘ma glaukoma, irsiy katarakta, shuningdek, monogen va murakkab poligen irsiy kasalliklar natijasida kelib chiquvchi ko‘rlikning asosiy sabablari bo‘lgan patologiyalarning epidemiologik xususiyatlarini, genetik xilma-xilligini va ularni erta diagnostika qilishning ilg‘or usullarini o‘rganishdir.