Chakka-pastki jag’ bo’g’imining tishlar bilan o’zaro bog’likligi - Kurbanova Aziza Kuvandikovna (KLINIK TADQIQOTLAR VA INNOVATSION TIBBIYOT, 2025)
Ushbu maqolada chakka-pastki jag‘ bo‘g‘imi (CHPJB)ning morfologik va funksional xususiyatlari hamda uning tishlar bilan o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilinadi. Tishlarning okklyuziya holati, chaynash jarayonidagi yuklamalar va bo‘g‘imning adaptatsion imkoniyatlari haqida ilmiy asoslangan fikrlar bayon etiladi. Tadqiqotda bo‘g‘im va tishlar o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirning klinik ahamiyati, patologik holatlarning rivojlanish mexanizmlari hamda ularni diagnostika va davolash yo‘llari yoritiladi.