BOSHLANG‘ICH MAKTAB O‘QUVCHILARI SOG‘LIG‘INING SHAKLLANISHIDA IJTIMOIY VA GIGIYENIK OMILLARNING O‘RNI - Naurizbayeva D. K (KLINIK TADQIQOTLAR VA INNOVATSION TIBBIYOT, 2026)
Mazkur tadqiqot boshlang‘ich maktab o‘quvchilari salomatligi shakllanishiga ta’sir etuvchi ijtimoiy-gigiyenik omillarni Toshkent shahridagi ikki ta’lim maktabi misolida baholaydi. Tadqiqot natijalari gigiyena va sanitariya sharoitlarining yetarli emasligi yuqumli kasalliklar tarqalishi hamda bolalarning jismoniy rivojlanishiga salbiy ta’sir ko‘rsatishini aniqladi.