IJODKORLIKNING TA’RIFI, MOHIYATI VA UNING TA’LIMDAGI ROLI - Ochilova Dilbar (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada ijodkorlik tushunchasi, uning mohiyati va ta’lim jarayonidagi o‘rni batafsil tahlil qilinadi. Ijodkorlikning nazariy asoslari, pedagogik kontekstdagi ahamiyati, o‘quvchilarning shaxsiy va intellektual rivojlanishidagi roli o‘rganiladi. Shuningdek, ijodiy faoliyatni rivojlantirish metodikasi va pedagogik muhitning ahamiyati haqida ma’lumotlar keltiriladi. Maqola o‘zbek ilmiy manbalariga tayangan holda, amaliy tavsiyalar bilan boyitilgan.