DISTAL FALANGA LINIYALARI VA SUD-TIBBIY EKSPERTIZA METODIKASI - Yusupov Murodjan Axmedjanovich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada distal falanga liniyalari — ya’ni barmoq uchidagi papillyar chiziqlarning morfologik va genetik xususiyatlari, ularning sud-tibbiyot ekspertizasidagi amaliy ahamiyati hamda tahlil metodikasi yoritilgan. Distal falanga dermatoglifik belgilarining shakllanishi, turlari, o‘zgarish darajasi, shuningdek, ularni o‘lchash va tahlil qilishning zamonaviy usullari ko‘rib chiqilgan. Maqolada barmoq uchidagi papillyar izlar orqali shaxsni identifikatsiya qilish, otalikni aniqlash, hamda genetik kasalliklar bilan bog‘liq aloqadorlikni aniqlashda distal falanga liniyalarining o‘rni ilmiy asosda tahlil qilingan.