IJTIMOIY TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISHDA SOLIQ SOHASIDA DAVLAT QO‘LLAB-QUVVATLOVI - Yerjanov Shohrux Kabil o'g'li (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada ijtimoiy tadbirkorlikni rivojlantirishda soliq siyosatining tutgan o‘rni va davlat tomonidan ko‘rsatilayotgan qo‘llab-quvvatlash choralari tahlil qilingan. Ijtimoiy tadbirkorlik subyektlari uchun yaratilgan soliq yengilliklari, imtiyozlar, ular qo‘llanilishining samaradorligi hamda amaldagi normativ-huquqiy asoslar o‘rganilgan. Shuningdek, xorijiy mamlakatlar tajribasi misolida soliq sohasida qo‘llab-quvvatlashning muvaffaqiyatli modellari ko‘rib chiqilgan. Muallif tomonidan O‘zbekiston sharoitida ijtimoiy tadbirkorlik subyektlarini moliyaviy jihatdan rag‘batlantirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.