LIBOS DIZAYNIDA MADANIY VA ZAMONAVIY TENDENSIYALARNI UYG‘UNLASHTIRISHNING METODIK ASOSLARI - Toshmuhammedova Iroda Alibek qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya; Ushbu maqolada libos dizaynida milliy madaniyat elementlarini zamonaviy dizayn tendensiyalari bilan uyg‘unlashtirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Rang, shakl, tekstura va materiallarni uyg‘unlashtirish orqali libos nafaqat kiyim vazifasini bajaradi, balki badiiy, madaniy va estetik mazmunni tomoshabinga etkazadi. Maqolada madaniy va zamonaviy elementlarni uyg‘unlashtirishning pedagogik va ijodiy ahamiyati, kreativ tafakkur va innovatsion yondashuvlarni rivojlantirish usullari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, talabalar va dizaynerlar uchun amaliy tavsiyalar berilib, libos loyihalash jarayonida madaniy va badiiy mazmunni birlashtirish imkoniyatlari tahlil qilinadi.