Umumiy o‘rta ta’lim maktablari o‘quvchilariga tasviriy san’at darslarida manzara janrida ijod qilishni o‘rgatish - Tursunova Dilshoda Jahongirovna (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablari o‘quvchilariga tasviriy san’at darslarida manzara janrida ijod qilishni o‘rgatishning pedagogik va metodik jihatlari o‘rganilgan. Maqolada o‘quvchilarda kuzatish qobiliyati, makoniy tafakkur, rang va kompozitsiya hissini rivojlantirishga xizmat qiluvchi usullar va mashg‘ulotlar tahlil qilinadi. Shu bilan birga, bosqichma-bosqich dars tashkil etish, vizual tahlil, amaliy mashg‘ulotlar va individual yo‘naltirish orqali o‘quvchilarning texnik va ijodiy ko‘nikmalari shakllantiriladi. Ushbu metodlar o‘quvchilarning estetik tafakkurini oshirish va san’atga bo‘lgan qiziqishini kuchaytirishda samarali vosita hisoblanadi.