TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA MAKTAB O‘QUVCHILARINI XALQ HAYOTI VA MILLIY ANANALARNI TASVIRLASHGA O‘RGATISHNING METODIK ASOSLARI - Usmonova Ruxshona Feruz qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab o‘quvchilarini tasviriy san’at darslarida xalq hayoti va milliy an’analarni ifodalashga o‘rgatishning metodik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida an’anaviy tasviriy san’at uslublari, milliy motivlar va ranglar tizimi, shuningdek, o‘quvchilarning badiiy tasavvurini rivojlantirish metodlari o‘rganilgan. Maqola o‘quv jarayonida o‘quvchilarda milliy madaniyatni anglash, vizual fikrlash qobiliyatini oshirish va ijodiy faollikni rag‘batlantirishga qaratilgan pedagogik yondashuvlarni taqdim etadi. Shuningdek, darslarni samarali tashkil etish, mustaqil va guruhli ishlash faoliyatlarini uyg‘unlashtirish orqali milliy an’analarni tasviriy ifodalashning amaliy metodik usullari keltirilgan.