Maktab o‘quvchilarini tasviriy san’at darslarida milliy madaniyat va an’analarni vizual tarzda o‘rgatish metodikasi - Usmonova Ruxshona Feruz qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada maktab o‘quvchilarini tasviriy san’at darslarida milliy madaniyat va an’analarni vizual tarzda o‘rgatishning metodik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘quvchilarning badiiy tafakkurini rivojlantirish, milliy motivlar va ranglar tizimidan samarali foydalanish hamda ijodiy faollikni oshirish usullari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, darslarni samarali tashkil etish, mustaqil va guruhli ishlash orqali milliy madaniyatni tasviriy ifodalashning amaliy metodik yondashuvlari taqdim etilgan.