SUN'IY INTELLEKT VA KATTA MA'LUMOTLAR YORDAMIDA LOGISTIKA TIZIMLARIDA AXBOROT ALMASHINUVINI AVTOMATLASHTIRISH - Sharipov Sherzod Odilovich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola, sun'iy intellekt (SI) va katta ma'lumotlar (Big Data) texnologiyalarining logistika tizimlarida axborot almashinuvini avtomatlashtirishdagi o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Logistika sohasida samarali axborot almashish tizimlari kompaniyalarga tezkor va ishonchli ma'lumotlar taqdim etib, ta'minot zanjirlarini optimallashtirishga yordam beradi. Sun'iy intellekt va katta ma'lumotlarni qo‘llash orqali, jarayonlar avtomatlashtiriladi, xatoliklar kamayadi va ishlash tezligi oshadi. Maqolada, SI va katta ma'lumotlarning logistika jarayonlaridagi axborot almashinuvini yaxshilashdagi roli va ularning integratsiyasi orqali erishiladigan foydalar tahlil qilinadi.