O’ZBEKISTONNING MUSTAQILLIKKA ERISHISH TARIXI (1991 YILDAN OLDINGI DAVR) - Soyibjonova Gulnoza Shuhratbek qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola O‘zbekistonning mustaqillikka erishish jarayonini 1991 yildan oldingi davr doirasida o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada O‘zbekistonning siyosiy, iqtisodiy va madaniy hayotidagi o‘zgarishlar, sovet davridagi boshqaruv tizimi, milliy uyg‘onish harakatlari va mustaqillik yo‘lidagi asosiy omillar tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada xalqning siyosiy faolligi, etnik va madaniy o‘zlikni tiklashdagi sa’y-harakatlar ko‘rsatib berilgan.