LOGISTIKA JARAYONLARINI AVTOMATLASHTIRISHDA AXBOROTLAR ALMASHINUVINING ROLI - Sharipov Sherzod Odilovich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola, logistika jarayonlarini avtomatlashtirishda axborot almashinuvi tizimlarining o'rnini va ahamiyatini tahlil qiladi. Logistika sohasida axborot texnologiyalarining rivoji, shu jumladan avtomatlashtirilgan tizimlar va axborotlar almashinuvining samarali qo'llanilishi, jarayonlarning tezligini va samaradorligini oshirishga yordam beradi. Maqolada, axborot texnologiyalarining logistika jarayonlaridagi integratsiyasi, masalan, EDI (Electronic Data Interchange) va API (Application Programming Interface) texnologiyalari yordamida ma'lumotlar almashishning samarali usullari, hamda bu jarayonning ta'minot zanjirini optimallashtirishdagi roli tahlil qilinadi. Maqola logistika jarayonlarining global miqyosdagi avtomatlashtirilishiga ta'sir etuvchi omillarni, shu jumladan standartlashtirish, xavfsizlik va real vaqt rejimida ma'lumotlarni kuzatish texnologiyalarini ham ko'rib chiqadi.