“Maktab yoshidagi bolalarda xalq amaliy san’ati orqali estetik did va ijodiy qobiliyatni rivojlantirish” - Raxmonova Rayxon Zoir qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab yoshidagi bolalarda xalq amaliy san’ati yordamida estetik did va ijodiy qobiliyatni shakllantirish masalasi o‘rganilgan. Tadqiqot davomida bolalarning naqsh, rang va shakllarni uyg‘unlashtirishdagi faoliyati, ularni yaratish va taqdim etish jarayoni tahlil qilingan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, xalq amaliy san’ati bolalarda milliy madaniyatga hurmatni oshiradi, ijodiy tafakkur va estetik sezgini rivojlantiradi hamda bolalarda madaniy savodxonlikni shakllantirishda samarali vosita hisoblanadi.