OLIY PEDAGOGIK TA’LIMDA TASVIRIY SAN’AT FANINI O‘QITISHDA IJODIY FAOLIYATNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Sa’diyev Soli Tolipovich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada oliy pedagogik ta’lim muassasalarida tasviriy san’at fanini o‘qitish jarayonida talabalar ijodiy faoliyatini rivojlantirishning pedagogik, psixologik va metodik jihatlari tahlil qilinadi. Ijodiy fikrlashni shakllantirishda interfaol o‘qitish metodlari, vizual texnologiyalar hamda loyiha asosidagi ta’limning roli yoritilgan. Shuningdek, o‘qituvchi va talaba o‘rtasidagi hamkorlik asosida ijodiy muhitni yaratish tamoyillari asoslab beriladi.