Tasviriy san’at darslarida milliy rang va naqshlardan foydalanishning pedagogik ahamiyati - Raxmonova Mahliyo Zoir qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at ta’limida milliy rang va naqshlardan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari va samarali usullari tahlil qilinadi. Milliy ranglar va naqshlar orqali o‘quvchilarda estetik didni rivojlantirish, ijodiy fikrlashni shakllantirish va milliy madaniyatga qiziqishni oshirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, zamonaviy pedagogik texnologiyalar bilan integratsiyalash usullari taqdim etiladi.