TASVIRIY SAN’AT TA’LIMIDA KREATIV FIKRLASH VA INNOVATSIYON TA’LIM TEXNOLOGIYALARI ORQALI BADIY IDROKNI RIVOJLANTIRISH - Sayfiyeva Ozoda Madamin qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Maqolada tasviriy san’at ta’limida o‘quvchilarda kreativ fikrlash va badiiy idrokni rivojlantirishning zamonaviy pedagogik yondashuvlari tahlil qilinadi. Innovatsion ta’lim texnologiyalari, interaktiv dars usullari va loyiha asosidagi faoliyat orqali o‘quvchilarning ijodiy salohiyati, estetik tafakkuri va san’atga qiziqishi oshiriladi. Maqolada o‘quv jarayonida shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv, vizual madaniyat va madaniyatlararo estetik tarbiya tamoyillari asosiy ahamiyatga ega ekani ko‘rsatib beriladi.