SUN’IY INTELLEKT VA KIBERXAVFSIZLIK: IMKONIYATLAR VA XAVF-XATARLAR - Qurbonaliyev G’olibjon Alisher o’g’li (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining kiberxavfsizlik sohasidagi roli, imkoniyatlari va yuzaga keladigan xavf-xatarlar tahlil qilinadi. SI yordamida kiberxavflarni aniqlash, oldini olish va ularga qarshi tezkor javob berish tizimlari samaradorligi oshirilmoqda. Biroq, ayni paytda SI texnologiyalarining noto‘g‘ri qo‘llanilishi yoki yomon niyatli subyektlar tomonidan suiiste’mol qilinishi yangi tahdidlarni keltirib chiqaradi. Maqolada SI asosida ishlovchi kiberxavfsizlik tizimlari, ularning afzalliklari va kamchiliklari, shuningdek, sun’iy intellektning kiberhujumlarda qo‘llanilishi bilan bog‘liq xavf-xatarlar muhokama qilinadi. Kiberxavfsizlikda SI texnologiyalarining xavfsiz va samarali qo‘llanilishi uchun tavsiyalar beriladi.