Rang Massasi Masalasi Tasviriy San’at Nuqtai Nazaridan: Navoiy Asarlarida Tadqiqot - Qutliyeva Mahbuba Bekpulatovna (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqola Alisher Navoiy asarlaridagi badiiy obrazlar va ranglarning vizual ifodalanishiga bag‘ishlangan. Tadqiqotda ranglar yordamida badiiy obrazlarning jonlanishi, ularning ruhiy kayfiyatini ifodalash va tasviriy san’atda estetik go‘zallik yaratish jarayoni tahlil qilinadi. Navoiy ijodidagi ranglarning obrazlar bilan uyg‘unligi, kontrast va rang kombinatsiyalari orqali badiiy tasvirning vizual kuchi ham o‘rganiladi. Maqola natijalari tasviriy san’at darslarida rang va obraz bilan ishlashning metodik jihatlarini aniqlash va o‘quvchilarda ijodiy ko‘nikmalarni shakllantirishga yordam beradi.